Fan Çeşitleri

Fan Çeşitleri

Fan çeşitleri kullanım alanlarına ve ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterir. Fanlar bilindiği üzere havalandırma sistemleri içerisinde oldukça önemli etkiye sahip ürünlerdir. Hava basıncı sayesinde havanın emilmesi, sirkülasyon edilmesi, değişmesi ve dışarı atılması gibi ihtiyaçlarda tercih edilmektedir. Özellikle endüstriyel sanayi içerisinde yaygın şekilde kullanılan ürünlerin başında gelir. Bu nedenle basınç ile fanlar birçok ihtiyaç içerisinde etkin rol oynar.

Fan çeşitleri içerisinde en fazla kullanılan fanların başında aksiyel fanlar gelmektedir. Aksiyel fanlar çok hızlı şekilde hareket ederek havanın aktarımını veya transferini sağlar. Hızlı şekilde ve süreye dayalı alanlarda oldukça fazla tercih edilen fan türlerinden biridir. Patlayıcı yerlerde ve araçların bazı bölgelerinde de karşımıza sık sık çıkan ürün gruplarıdır. Ayrıca parlama ve yanma riskinin yoğun olduğu çeşitli meslek gruplarında da aksiyel fan çeşitlerine denk gelmek mümkündür. Yaygın şekilde kullanılan fanlardan birisi de radyal fanlar ismi verilen türlerdir. Radyal fan türlerinde çalışma sistemi basınç farkı oluşturması ile çalışır. Basınç farkının ortaya çıkması sebebiyle normal yönden ziyade merkezkaç ismi verilen alana doğru akış sağlanır. Soğutma sistemlerinde ve çeşitli endüstriyel sanayi alanlarında yaygın şekilde karşımıza çıkan fan türlerinden biridir. Firmamız içerisinde istediğiniz her türlü fan çeşitleri bulunmaktadır. Yılmaz kardeşler sektörde yıllardır varlık gösteren tecrübeli kurumların başında gelir.

Fan çeşitleri denince akla gelen fanların başında davlumbaz fan türleri de gelmektedir. Davlumbaz fanlar isminden anlaşılacağı üzere davlumbaz sistemlerinde kullanılır. Bu nedenle mutfak ve endüstriyel alanlarda olmazsa olmaz ürünlerin başında gelir. Aynı şekilde baca fanları da bacalı sanayi kullanımlarında havalandırma sistemlerinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Aynı şekilde sanayi sektöründe yaygın şekilde tercih edilen sanayi tipi fanlarda oldukça kullanışlı ürünlerdir. Duman egzoz fanları ise duman ve çeşitli zehirli gazları uzaklaştırmak için gereklidir. Salyangoz tipi fan sistemlerinde ise emme özelliği karşımıza çıkar. Sirkülasyondan ziyade ortamda bulunan toprak, toz ve çeşitli zararlı maddeler emilerek dışarı gönderilir. Marangozhane gibi alanlarda yaygın şekilde karşımıza çıkar. Yılmaz kardeşler farkıyla her türlü fan çeşitlerine sahip olabilirsiniz.